Rapid SSL Sertifikaları

Rapid firması tarafından sağlanan SSL Sertifikaları

RapidSSL Standard
Belge Gerektirmez Hızlı Kurulum %100 Mobil Uyum 50.000 $ Garanti RSA and ECC Algoritma Ücretsiz Yeniden Kurulum
11.90 /Yıllık Satın Al
RapidSSL WildcardSSL
Ücretsiz Yeniden Kurulum RSA and ECC Algoritma 10.000 $ Garanti %100 Mobil Uyumlu Hızlı Kurulum Belge Gerektirmez
99.90 /Yıllık Satın Al

SSL Sertifikası Neden Gereklidir?

SSL Sertifikası sitenizin güvenilirliğini arttırarak sunucu ve ziyaretçilerin arasındaki veri transferini güvenli hale getirir. Böylelikle web siteniz arama motorlarında üst sıralarda yer alır.
ARAMA MOTORLARINDA SIRALAMANIZ YÜKSELİR.
ZİYARETÇİLERINİZİ ARTTIRIR.
TÜM PLATFORMLAR İLE UYUMLUDUR.
GÜVENİLİR VE GÜVENLİ OLMANIZI SAĞLAR.

SSL Sertifikası Türleri

Türlerine ve sunduğu imkanlara göre SSL Sertifikaları
Alan Adı Doğrulama (DV SSL) Alan adınızı doğrulamak için hızlı bir şekilde kurulabilen, belge gerektirmeyen uygun fiyatı ile en yaygın kullanılan SSL türüdür. Genellikle kişisel web siteleri ve SEO çalışmaları için kullanılır.
Genişletilmiş Doğrulama (EV SSL) Güvenliği üst düzeyde tutan ve yeşil bar görüntüsüyle de prestij sağlayan, en kapsamlı doğrulama işlemine sahip SSL sertifika türlerinden biridir. Genellikler kurumlar ve e-ticaret siteleri tarafından tercih edilir.
Kurumsal Doğrulama (OV SSL) Şirket doğrulaması yaptığı için çeşitli belgeler talep edilerek kurulabilen bu SSL sertifikası genellikle e-ticaret siteleri ve firmalar tarafından kullanılmaktadır. Sigorta garanti bedeli diğer SSL türlerine göre yüksektir.
Alt Alan Adı (Wildcard SSL) Alt Alan adı bilinen adı ile Wildcard SSL sertifikası alan adınız ve alan adınıza bağlı olan tüm alt alan adlarını da (subdomain) kapsayan bir sertifika türüdür. Kurulum için herhangi bir belge gerekmemektedir.
Çoklu Alan Adı (Multi-Domain) (SAN SSL) Çoklu alan adı yani Multi Domain SSL sertifikasını birden fazla alan adınız üzerinde kullanabilirsiniz. Çoklu alan adı SSL sertifikasını bir kez doğruladığınız da her alan adı için tek tek doğrulama yapmanıza gerek kalmaz. Tek bir yerden yönetildiğinden kurulum ve kullanımı basittir. Diğer sertifika türlerine göre birden fazla alan adı ile kullanılabildiğinden fiyat açısından avantajlıdır.

SSL Sertifikasının Avantajları Nelerdir?

SSL Sertifikasının Sitenize Değer ve Prestij Katacak Başlıca Avantajları
Arama Motorlarında Sıralama Avantajı Sunar Google, Yandex, Bing gibi arama motorları içerik dışında güvenliğe de önem vermektedir. Web sitenizi içeriğinin yanında SSL sertifikası ile güvenilir hale getirdiğinizde siteniz arama sonuçlarında öncelikli olur.
Verileri Uçtan Uca Şifreler SSL sertifikası kullanıcı verilerinin güvenliği açısından önemlidir. Kullanıcılar kişisel veya finansal bilgilerini web sitesi ile paylaşmak durumunda kaldıklarında SSL sertifikası kullanıcı ile site arasında güvenli bir ortam oluşturur.
SEO Dostudur SSL Sertifikaları web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara taşınmasında önemli rol oynadığından SEO dostu olarak nitelendirilir.
Sitenize Prestij Katar Günümüzdeki modern web tarayıcıları bir web sitesinde SSL yoksa kullanıcıya uyarı verir. SSL sertifikası bu uyarıyı ortadan kaldırarak sitenizin güvenilir ve prestijli görünmesini sağlar.

SSL Sertifikası Nedir?

SSL adını Türkçesi Güvenli Giriş Katmanı olan Secure Socket Layer kelimelerinin baş harflerinden almaktadır. Sunucu veya web sitesi ile kullanıcı arasındaki bilgi ve veri transferinin şifreli bir şekilde iletilmesinde güvenli bir ortam oluşturur. SSL özellikle finansal veri girişi ve transferi olan e-ticaret sitelerinde en çok karşılaşılan terimlerden biridir. SSL protokolü çalışabilmesi için sunucu tarafında özel bir anahtara (private key) ve istemci tarafında sertifikaya (public key) ihtiyaç duyar.

SSL Sertifikası Nasıl Çalışır?

SSL veri transferi sırasında özel bir algoritma ile bu veriyi şifreler. Böylece veri alışverişi gerçekleşirken üçüncü şahısların bu veriye erişimi engellenmiş olur. Bir web sitesine girdiğinizde tarayıcınız girmiş olduğunuz sitenin web sunucusuna bazı istekler göndererek bu sitenin gerçek olup olmadığını doğrulamaya çalışır. Web sunucusu gerçekliği doğrulamak için tarayıcıya SSL sertifikasını cevap olarak gönderir. Tarayıcı SSL sertifikasını doğruladığında ise veri transferi için güvenli ortam oluşmuş olur.

SSL Sertifikası Ne İşe Yarar?

SSL Sertifikası sunucular, web siteleri ve kullanıcılar arasında gerçekleşen verileri özel bir algoritma ile şifreler. Böylece veriler üçüncü şahıslar tarafından çalınsa bile şifreli olduğundan hiçbir şekilde okunamaz. Kullanıcıların kredi kartı ve kişisel bilgi gibi verilerinin güvenli ortamda hareket etmesine olanak tanır. Web sitesinin sahipliğini doğrulama özelliği olduğundan sitenizin güvenli görünmesini sağlar.

Web Siteler İçin SSL Sertifikası Neden Önemlidir?

SSL Sertifikası günümüzde yaygın olarak kullanılan bir terimdir. İnternet ortamını kullanan her kullanıcı erişmek istediği yerde SSL olup olmadığına dikkat eder. Kullanıcı SSL sertifikası olmayan siteleri tercih etmediğinden SSL olmayan bir web sitesinden verim almanız zordur. Ayrıca Google, Yandex, Bing gibi popüler arama motorları SSL sertifikasına sahip olmayan siteleri güvensiz bularak kullanıcılarına önermez. Bu yüzden SSL sertifikası SEO açısından da çok önemlidir.